Kapřík, delfín nebo vodník?

Už ve druhém školním týdnu, v pondělí 11. září 2023 začalo „plavání“ a to jak pro ZŠ, tak i pro MŠ. Plavecké hvězdičky se totiž v této škole rodí už od školky až po školní plavecký výcvik ve velmi dobře vedené Plavecké škole v Poličce. Zkušené instruktorky mají děti a žáky rozděleny do několika družstev, a tak zde probíhá velmi rozmanitá skupinová výuka s individuálním přístupem
a „spooooustou báječných“ vodních pomůcek.

Je naší velkou chloubou a pýchou obcí i školy, že jsou naši žáci hodnoceni oproti jiným školám tak vysoko, jak vypráví sama hlavní instruktorka plavání: „Já musím říct, že jsme s žáky velmi spokojeni, mohu mluvit třeba konkrétně za skupinku plavců, které mám na starost a z většiny ji mám složenou z prosetínských dětí oproti druhé škole, která s vámi chodí na výcvik. Je opravdu vidět, jaké dělají rok od roku pokroky“. To se velmi dobře poslouchá, viďte! A tak jsme se zeptali, v čem tkví tak dobrá plavecká zdatnost našich žáků: „Když jdou plavat od školky a pokračují dál a pak se ten výcvik provádí způsobem, který na sebe navazuje. Žáci už prostředí znají, nemají zbytečné obavy a rychle se zlepšují v technice.“.

Náš krátký rozhovor přerušila důležitější činnost – pod vedením instruktorky šli žáci nacvičovat skoky do vody z můstku 😊 Tak jen tak dál!

Poděkování patří také obětavým dobrovolným hasičům ze Čtyř Dvorů, kteří neúnavně a každoročně pravidelně čistí „náš rybník“ (za finanční podpory obce), kde pak mohou děti i žáci v létě dosažené dovednosti plně využívat a rozvíjet!